Pazartesi, Mart 05, 2007

Zeytinyağlı Pırasa



Malzemeler
5-6 dal pırasa
2 adet havuç
1 çay bardağı pirinç
1 çorba kaşığı şeker
2 çorba kaşığı limon suyu
1 çay bardağından biraz az zeytinyağ
1 bardak sıcak su
Tuz, kıyılmış maydonoz

Yapılışı
Pırasaların en uçtaki yeşil yapraklarını kesip atın. Kalan kısımları iyice yıkadıktan sonra 3-4 cm uzunluğunda verev kesip hazırlayın. Havuçları soyup onları da verev kesin.
Zeytinyağını yayvan bir tencere kızdırın. Önce havuçları ilave edip 1-2 dakika çevirin. Ardından pırasaları ekleyin. 2-3 dakika zeytinyağda kavurun.
Pirinci yıkayın ve pırasaların üzerine serpin. Sıcak suyu, tuzu, şekeri ve limon suyunu koyun. Ateşi biraz hafifletip pişirin. Pirinçler suyunu çekerse biraz daha sıcak su ilave edebilirsiniz. Soğuduğunda maydonozla süsleyip servis yapın.
Afiyet olsun.

Zeytinyağlı Pırasa için bir not: Sevgili Sndrfknella'nın önerisi ile pırasayı bir de düdüklüde pişirdim. İşte onun anlatımıyla bir başka zeytinyağlı pırasa tarifi:
"Pırasa, havuç ve pirinci hiç kavurmadan düdüklü tencerede pişiriyorum. Limonun yanı sıra bir portakalın suyunu da ekliyorum. Böylece eklediğim şeker miktarını azaltıp, kendimce daha hafif bir yemek elde etmiş oluyorum. Pişme süresinin kısalığından bahsetmeye gerek yok sanırım." İnanın 5 dakikada pişiyor. Lezzet de bir başka güzel oluyor. Mutlaka bu tarifi de deneyin derim. Pınar

0 Comments:

Yorum Gönder

<< Home